Hoe ashwagandha jouw gezondheid kan verbeteren

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een kruid uit India dat al eeuwen gebruikt word als natuurlijk geneesmiddel. Ashwagandha staat ook wel beter bekend als één van de belangrijkste ayuverdische geneesmiddelen.

Ashwagandha kan ook meerdere manieren ingenomen worden; pillen, capsules, thee, poeder of vermengd met eten. De hoeveelheid die nodig is om in te nemen hangt af van het geslacht, gewicht en lengte. Bij twijfel wordt aangeraden een arts te raadplegen.

Last van stress en onrustigheid? Ashwagandha biedt de oplossing!

Ashwagandha kan helpen tegen stress en onrustigheid. Dit is mogelijk doordat een juiste dosering van ashwagandha dient als adaptogeen. Adaptogenen helpen het lichaam om de hormonen, zoals cortisol, te regulieren. Cortisol is de belangrijkste stresshormoon. Door deze hormoon beter te regulieren komt er minder overvloed aan stress vrij in het lichaam.

Ook is Ashwagandha rijk aan magnesium, vitamine B6 en Zink. Deze mineralen helpen samen om neurotransmitters zoals serotonine aan te maken. Dit speelt een significante rol in het reguleren van uw bui.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat mannen die supplementeren met Ashwagadha een groei konden zien in hun spiermassa en kracht. Ook helpt ashwagandha tegen stress. Stress zorgt voor spierafbraak. Door ashwagandha te nemen tegen stress kan ook deze spierafbraak tegen worden gegaan. Ook zorgt stress voor een verlaagde testosteron level en slechtere slaap. Allemaal redenen voor minder spiermassa en kracht. Ashwagandha kan deze nadelige processen helpen om te draaien.

Verbeter uw sportprestaties met Ashwagandha

Ashwagandha kan bij een juiste dosering de sportprestaties verbeteren. Ashwagandha kan namelijk de maximum zuurstof consumptie verhogen. Dit vertaalt naar betere sport prestaties. Een hogere maximale zuurstof consumptie houdt het hart gezond en verbetert zo dus de levenskwaliteit. Dit heeft ook een positief invloed op mensen die niet sporten. Aangezien ashwagandha de stresshormoon cortisol verlaagt, wordt de testosteron productie bij mannen dus ook minder verhinderd. Dit helpt bij spieropbouw en minder vetopslag.

Focus en geheugen verbeteren met Ashwagandha

Iedereen kent het gevoel wel, u staart urenlang naar het scherm om uw werk af te maken, maar er komt gewoon niks uit! Erg hinderlijk. Ashwagandha kan helpen!

Focus is cruciaal voor goede prestaties in het keven. Goede prestaties leiden tot een hogere levenskwaliteit. Door een goede focus komt u in een werkflow terecht waarbij de productiviteit op zijn best is. Het is helaas niet altijd makkelijk om in een goede werkflow te komen.  Het is wetenschappelijk bewezen dat Ashwagandha een verbetering kan bieden aan de cognitieve functies zoals: reactie, focus, concentratie en snelheid. Hierdoor draagt ashwagandha dus bij aan nog betere productiviteit.

Ashwagandha is makkelijk te nemen

Ashwagandha kan in poedervorm of capsule vorm worden genomen. Het is aangeraden ashwagandha capsules te nemen, omdat dit makkelijker is. De ashwagandha capsules van JamHealth zijn aan te raden. Deze zijn professioneel geformuleerd zonder vulmiddelen of rotzooi. De capsules zijn 100% vegan en biologisch. Neem slechts 1-2 capsules per dag om de bovengenoemde voordelen te ervaren.

ashwagandha capsules

tip : lees hier ook de blog over hoe ashwagandha jouw seksleven kan verbeteren.

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3