6 redenen waarom matcha thee beter is dan koffie

6 redenen waarom matcha thee beter is dan koffie

Wil jij groen gaan en stoppen met koffie drinken? Matcha thee is de gezonde alternatief voor koffie en in deze blog worden de 6 redenen gegeven waarom dat zo is.

Matcha thee geeft energie voor een langere tijd dan koffie

Ik begin mijn dag altijd met een kop koffie. Het is gewoon een traditie en ik heb het nodig om wakker te worden. Maar toen iemand me voorstelde om matcha thee te proberen in plaats van koffie, was ik aanvankelijk sceptisch. Waarom zou ik iets anders drinken als koffie zo fijn is? Nou, na het uitproberen van matcha thee, moet ik toegeven dat ik verrast was. De energie die ik kreeg van de thee was veel rustiger en langduriger dan die van de koffie. Dus als je op zoek bent naar een goede, natuurlijke manier om je dag te beginnen, raad ik je aan om matcha thee te proberen!

Matcha thee geeft je geen energiedip

Matcha thee wordt geleidelijker opgenomen in het lichaam. Daardoor krijg jij niet de energie pieken en dalen zoals bij het drinken van koffie. De effecten van koffie zijn kortdurend en heb je al snel weer meer van nodig. Het drinken van matcha thee is dus efficiënter voor een langdurige energieboost. Met matcha thee kan je jouw productiviteit naar maximaal brengen.

matcha thee vs koffie

Matcha thee heeft meer antioxidanten dan koffie

Matcha thee is een geconcentreerde vorm van groene thee. Het bevat meer cafeïne dan reguliere groene thee, maar de cafeïne wordt geleidelijker opgenomen in het lichaam door de L-theanine die ook in matcha aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je je niet snel gestresst voelt of uitgeput raakt door de cafeïne. Daarnaast is matcha een bron van polyfenolen, krachtige antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Matcha thee bevat ook andere voedingsstoffen zoals catechines, aminozuren en chlorofyl.

Als je koffie vergelijkt met matcha thee, is het duidelijk dat matcha thee een superieure optie is. Koffie bevat veel cafeïne, maar helaas weinig voedingsstoffen.

matcha

 

Matcha thee is goed voor jouw hart

Matcha thee is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je hart. Dat komt doordat matcha thee veel antioxidanten bevat. Deze stoffen helpen je lichaam om schadelijke stoffen uit je bloed te halen. Bovendien verlagen ze ook je cholesterolgehalte. Daarnaast bevat matcha thee ook cafeïne. Cafeïne stimuleert je hart en geeft je energie. Een ander pluspunt van cafeïne is dat het een vetverbrandend middel is. Matcha thee is dus niet alleen goed voor je hart, maar kan je ook helpen om af te vallen!

matcha thee

Tip : lees hier ook de blog van gezondaantafel over andere gezondheidsvoordelen van matcha.

Matcha thee werkt tegen stress en nervositeit

Bij het drinken van koffie kan je nerveuze of angstige gevoelens krijgen. Trillingen zijn ook mogelijke effecten bij het consumeren van koffie. Matcha daarentegen heeft deze bijwerkingen niet, sterker nog, het kan jou zelfs kalmeren. Door de aanwezige L-theanine krijg je een rustige maar gefocuste gevoel. Dit is nog een reden om koffie te vervangen met matcha thee.

Matcha thee is goed voor de tanden en koffie niet

Van koffie krijg je gele tanden en slechte adem. Dat is een van de bekende nadelen van het drinken van veel koffie. Matcha heeft dit niet en is zelfs heel goed voor jouw mondhygiëne. Het heeft anti-ontsteking en antibacteriële eigenschappen die de gezondheid van jouw mond verbeteren. Tandartsen kiezen daarom ook matcha boven koffie!

matcha thee

Hoge kwaliteit matcha poeder

Wij hebben nu de voordelen besproken van matcha thee ten opzichte van koffie. Maar je vraagt je nu af, welke matcha moet ik dan kiezen? Er zijn veel verschillende soorten matcha op de markt, maar niet elke matcha is hetzelfde. Wij raden ons eigen matcha collectie van JamHealth aan omdat het van de hoogste kwaliteit wordt geproduceerd voor een maatschappelijke prijs. Al duizenden klanten zijn tevreden en wij zijn in 2020 door 10beste.com uitgeroepen tot de beste matcha in zijn prijsklasse. Bekijk hier de volledige collectie van JamMatcha met verschillende matcha poeders en accessoires.

 matcha latte

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3