Matcha vs Koffie: 6 redenen waarom matcha de winnaar is.

Matcha vs Koffie: 6 redenen waarom matcha de winnaar is.

Wil jij groen gaan en stoppen met koffie drinken? Matcha thee is de gezonde alternatief voor koffie en in deze blog worden de 6 redenen gegeven waarom dat zo is.

Matcha thee geeft energie voor een langere tijd dan koffie

Ik begin mijn dag altijd met een kop koffie. Het is gewoon een traditie en ik heb het nodig om wakker te worden. Maar toen iemand me voorstelde om matcha thee te proberen in plaats van koffie, was ik aanvankelijk sceptisch. Waarom zou ik iets anders drinken als koffie zo fijn is? Nou, na het uitproberen van matcha thee, moet ik toegeven dat ik verrast was. De energie die ik kreeg van de thee was veel rustiger en langduriger dan die van de koffie. Dus als je op zoek bent naar een goede, natuurlijke manier om je dag te beginnen, raad ik je aan om matcha thee te proberen!

Matcha thee geeft je geen energiedip

Matcha thee heeft een andere werking dan koffie. In tegenstelling tot koffie wordt matcha thee geleidelijker opgenomen in het lichaam, waardoor je geen energiepieken en -dalen ervaart. Koffie kan kortdurende effecten hebben en je hebt vaak snel meer nodig om hetzelfde energieniveau te behouden. Het drinken van matcha thee is dus efficiënter voor een langdurige energieboost, zonder dat je een dip krijgt.

Met matcha thee kan je jouw productiviteit naar een hoger niveau tillen. Door de langdurige energieboost kan je langer gefocust en alert blijven, wat kan helpen bij het verbeteren van jouw productiviteit. Kortom, matcha thee kan een geweldige keuze zijn voor een gezonde en duurzame energiebron.

matcha thee vs koffie

Matcha thee heeft meer antioxidanten dan koffie

Matcha thee is eigenlijk een geconcentreerde vorm van groene thee, met meer cafeïne dan reguliere groene thee. Maar wat matcha thee uniek maakt, is dat de cafeïne geleidelijk wordt opgenomen in het lichaam door de aanwezigheid van L-theanine. Hierdoor voel je je niet snel gestresst of uitgeput door de cafeïne, in tegenstelling tot bijvoorbeeld koffie.

Naast cafeïne bevat matcha thee ook polyfenolen, krachtige antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Verder bevat matcha thee ook andere belangrijke voedingsstoffen, zoals catechines, aminozuren en chlorofyl.

Als je koffie vergelijkt met matcha thee, dan is matcha thee zonder twijfel de superieure optie. Koffie bevat weliswaar veel cafeïne, maar helaas weinig voedingsstoffen. Met matcha thee krijg je echter niet alleen cafeïne binnen, maar ook belangrijke voedingsstoffen die je gezondheid ten goede komen. Kortom, matcha thee kan een geweldige aanvulling zijn op je dieet als je op zoek bent naar een gezonde en duurzame energiebron.

matcha

 

Matcha thee werkt tegen stress en nervositeit

Koffie kan soms zorgen voor nerveuze of angstige gevoelens en trillingen, terwijl deze bijwerkingen niet voorkomen bij het drinken van matcha thee. In plaats daarvan kan matcha thee zelfs een kalmerend effect hebben op het lichaam. Dit komt doordat matcha thee rijk is aan L-theanine, een aminozuur dat bekend staat om zijn rustgevende maar tegelijkertijd gefocuste effecten.

Als je gevoelig bent voor de bijwerkingen van koffie, kan het vervangen van koffie door matcha thee dus een slimme keuze zijn. Door matcha thee te drinken in plaats van koffie, krijg je niet alleen een energieboost, maar ook een rustgevend effect dat kan bijdragen aan een productieve dag.

matcha thee

Tip : lees hier ook de blog van gezondaantafel over andere gezondheidsvoordelen van matcha.

Matcha thee is goed voor jouw hart

Te veel koffie drinken zou slecht kunnen zijn voor het hart. Dit komt doordat de cafeïne in koffie je hart kan opjagen en je bloeddruk kan verhogen, waardoor het risico op hartaandoeningen toeneemt.  matcha thee daarentegen bevat L-theanine, een aminozuur dat de bloeddruk en hartslag kan helpen verlagen. L-theanine kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst. Stress en angst kunnen bijdragen aan het ontstaan van hart- en vaatziekten, dus het verminderen van stress kan helpen bij het beschermen van het hart. Daarom kan matcha een betere optie zijn voor mensen die zich zorgen maken over de gezondheid van hun hart.
Matcha thee is dus niet alleen lekker, maar het kan ook voordelen hebben voor je hart! Dit komt omdat matcha thee antioxidanten bevat die je lichaam helpen om schadelijke stoffen uit je bloed te verwijderen. 

Daarnaast kan het drinken van matcha thee ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan op zijn beurt het risico op hart- en vaatziekten verminderen. En dat is nog niet alles! Matcha thee kan ook ondersteunen bij gewichtsverlies door cafeïne, wat kan helpen bij het verbranden van vet.

Kortom, matcha thee heeft verschillende voordelen voor het hart en kan een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Matcha thee is goed voor de tanden en koffie niet

Een bekend nadeel van het drinken van veel koffie is dat het gele tanden en een slechte adem kan veroorzaken. Dit is echter niet het geval bij het drinken van matcha thee. Sterker nog, matcha thee kan zelfs bijdragen aan een betere mondhygiëne. Het bevat namelijk anti-ontstekings- en antibacteriële eigenschappen die de gezondheid van je mond kunnen verbeteren. Het is dan ook geen verrassing dat tandartsen matcha thee verkiezen boven koffie.

Door het drinken van matcha thee kan je dus niet alleen genieten van de vele gezondheidsvoordelen, maar ook bijdragen aan een betere mondgezondheid. Het is een geweldige optie voor mensen die willen genieten van een heerlijke drank zonder de nadelige effecten van koffie.

matcha thee

Hoge kwaliteit matcha poeder

Ben je geïnteresseerd in het kopen van matcha thee, maar weet je niet welke je moet kiezen? Er zijn vele soorten matcha op de markt en niet allemaal zijn ze van dezelfde kwaliteit. Gelukkig biedt JamHealth zijn eigen collectie matcha van hoogwaardige kwaliteit voor een redelijke prijs. Duizenden klanten zijn al tevreden met de JamHealth matcha en in 2020 zijn we zelfs uitgeroepen tot de beste matcha in onze prijsklasse door 10beste.com. Bekijk onze volledige collectie van matcha poeders en accessoires en ontdek zelf waarom onze klanten zo enthousiast zijn!

 matcha latte

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3