Zo helpt kurkuma mogelijk tegen spierpijn na sporten

Zo helpt kurkuma mogelijk tegen spierpijn na sporten

Kurkuma de krachtige oosterse kruid tegen spierpijn

Kurkuma wordt al eeuwen gebruikt in de ayurverdische geneeskunde in de Indiase en Oosterse cultuur. Dit komt vooral door de ontstekingsremmende werking van Kurkuma. Aangezien spierpijn deels een reactie is op milde vormen van ontstekingen in het lichaam, kan Kurkuma misschien een oplossing bieden.

 

Kurkuma werkt ontstekingsremmend, een van de oorzaken van spierpijn

Kurkuma blokkeert de enzymen die ontstekingen veroorzaken. Het werkt zo goed dat het zelfs vergeleken kan worden met de werking van aspirine. Een groot oorzaak van spierpijn is een reactie op milde vormen van ontstekingen. Het lichaam laat deze ontstekingen toe om de reparatie van de spiercellen te bevorderen. Wel is het zo dat teveel ontstekingen schadelijk zijn voor de cellen, en juist de spierpijn kunnen vergroten. Kurkuma kan hierbij helpen door de ontstekingen als het ware "niet toe te laten". Ben jij een sporter of actieveling en wil je jouw herstel optimaliseren na een intensieve training, dan is kurkuma jouw wonderkruid.

Kurkuma ondersteunt en helpt soepel houden van gewrichten.

Kurkuma kan de werking van gewrichten ondersteunen. Door ouder te worden of veel fysieke inspanning (bijvoorbeeld bij het sporten) kunnen gewrichten minder flexibel en kwetsbaar worden. Kurkuma kan ook helpen bij gewrichtspijn of bij gewrichtsaandoeningen als artritis. De pijn kan op een natuurlijke manier verlicht worden bij het nemen van een kurkuma supplement. Neem hiervoor 1-2x per dag een hoge kwaliteit kurkuma supplement die goed opgenomen wordt door jouw lichaam. Wij raden onze eigen JamCuma High Potency Curcuma aan. Deze capsules zijn geformuleerd met 3 krachtige ingrediënten: kurkuma, gember en zwarte peper. Niets meer niets minder.

Kurkuma voor stabiele bloedsuikerspiegel.

Een stabiele bloedsuikerspiegel is erg belangrijk voor de eiwitsynthese (spierherstel). Een langdurig gevoel van spierpijn kan goed duiden op een slecht herstel van de spieren. Een oorzaak hiervan kan een te grote schommeling van de bloedsuikerspiegel zijn. Door kurkuma goed te doseren kan het de glucose opname bevorderen en het lichaam gevoeliger maken voor insuline. Hierdoor heeft het lichaam een stabielere bloedsuikerspiegel en kan de spierherstel bevorderd worden.

Neem kurkuma capsules om makkelijk de gezondheidsvoordelen te ervaren.

Om de gezondheidsvoordelen van te ervaren moet je dagelijks kurkuma nemen. Het is moeilijk om elke dag te koken met deze kruid en losse poeder innemen is niet fijn. Daarom is het aangeraden om te kiezen voor Kurkuma in capsule vorm. Deze zijn makkelijk te slikken en kunnen dagelijks ingenomen worden. Zo ervaar jij de maximale gezondheidseffecten.

Kurkuma capsules

kurkuma capsules

Kurkuma met zwarte peper en gember voor de beste opname

Kurkuma en zwarte peper gaan hand in hand wanneer het om menselijk consumptie gaat. Zwarte peper helpt het lichaam om kurkuma significant beter op te nemen. De kurkuma capsules van JamHealth zijn vermengd met een optimale dosering zwarte peper voor de beste werking. Maar hier stopt het nog niet, JamCuma heeft ook nog eens gember poeder. Vroeger toen je ziek was, kreeg je waarschijnlijk thee met gember. Dit is niet voor niks, gember is een daadwerkelijke powerfood uit het natuur met een reeks aan gezondheidsvoordelen die Kurkuma goed aanvult. Samen zijn deze twee een dynamische superfood duo. Een capsule van JamCuma bevat dus enkel 3 krachtige ingrediënten uit het natuur, zonder vulmiddelen. Ervaar zelf de kracht van JamCuma!

 

 

 

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3