Kurkuma voordelen: Ontdek de gezondheidskracht van Curcumin

Kurkuma voordelen: Ontdek de gezondheidskracht van Curcumin

Het verborgen geneeskracht van curcumin voor je gezondheid.

Kurkuma, een bekend kruid uit de Indiaase keuken, bevat een geel pigment genaamd curcumin. Curcumin is een polyfenol met ontstekings-remmende eigenschappen en de vermogen om de hoeveelheid antioxidanten in het lichaam te verhogen.

Curcumin en curcuminoiden die in kurkuma gevonden worden, kunnen worden geëxtraheerd om supplementen te produceren die veel krachtiger zijn dan kurkuma zelf. Echter wordt curcumine op zichzelf slecht opgenomen tijdens de spijsvertering, dus zijn er verschillende formuleringen ontwikkeld om de bio beschikbaarheid ervan te verbeteren.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van curcumin?

Supplementatie met curcumin vermindert de kans op ontstekingen en verhoogt de niveaus van endogene antioxidanten in het lichaam. Er is nog veel onderzoek nodig naar curcumin in verschillende gebieden van de gezondheid, maar het beschikbare onderzoek ondersteunt kleine tot matige verbeteringen in de symptomen van depressie en angst en in pijn en functie bij osteoarthritis. Verlagingen in LDL-cholesterol, bloedsuikerspiegel en bloeddruk zijn mogelijk, maar het onderzoek hiernaar is beperkt en minder consistent.

In conclusie, curcumin is een veelbelovende natuurlijke stof met talloze potentiële gezondheidsvoordelen. Hoewel er nog veel onderzoek nodig is, biedt de huidige wetenschap steun aan de mogelijkheid om ontsteking en oxidative stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Dus, als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren, is een Kurkuma supplement zeker eentje om te overwegen.

Hoe werkt curcumin?

De potentiële voordelen van curcumin lijken vooral het gevolg te zijn van zijn anti-ontstekings- en antioxidant eigenschappen. Deze eigenschappen worden veroorzaakt door de directe of indirecte interactie van curcumin met diverse moleculaire doelen, waaronder transcriptiefactoren, enzymen, proteïnen in de celcyclus, receptoren, oppervlakte-adhesiemoleculen, groeifactoren en proteïne-kinasen.

Curcumin is een veelbelovend pigment met talrijke potentiële gezondheidsvoordelen.

Informatie over doseringen en medische aanbevelingen voor curcumin:

Curcumin wordt op zichzelf slecht opgenomen. Er zijn methoden ontwikkeld om dit te verbeteren, waarvan de meest voorkomende (en meest onderzochte) is om curcumin te combineren met piperine (een extract uit zwarte peper) 

Om curcumin te supplementeren met piperine, neem 500 mg curcumin en ongeveer 5 mg piperine twee maal per dag (dus in totaal 1000 mg curcumin en 10 mg piperine per dag).

Curcumin wordt gewoonlijk samen met voedsel ingenomen.

Een goede kurkuma supplement.

Nu weten we wat de geneeskrachten van kurkuma zijn. We weten ook waar een goede kurkuma supplement aan moet voldoen. Dan is de vraag, waar haal ik dit dan ? Wij bieden bij JamHealth professioneel geformuleerde Kurkuma capsules aan die makkelijk te gebruiken is. Neem 1-2 van deze capsules per dag om de geneeskrachten te ervaren. De capsules bevatten kurkuma poeder, zwarte peper extract en gember poeder: een krachtige trio die zorgt voor een optimale opname van curcumine.


Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3