Betere sportprestaties door rode bieten poeder - dit zijn de voordelen van rode bieten voor atleten en actievelingen

Betere sportprestaties door rode bieten poeder - dit zijn de voordelen van rode bieten voor atleten en actievelingen

De belangrijkste voordelen van rode bieten en de aanwezige nitraat

Rode bietenpoeder is een van de heetste topics in de supplementenwereld. Zo wordt er beweerd dat het door de aanwezige nitraat de sportprestaties, met name de duursport kan verbeteren. Hoe dit werkt gaan we hier kort bespreken.

Hoe wordt rode bieten poeder gemaakt?

Rode bietenpoeder wordt gemaakt van rode bieten. Meestal worden de rode bieten omgezet tot poeder door middel van de spray-drying technologie. Kort gezegd houdt dit in dat de rode bieten verdampt worden waardoor alle water verdampt wordt en de gezonde delen achterblijven. Aangezien rode bieten grotendeels uit water bestaat, moeten er veel bieten gebruikt worden om een gemiddeld hoeveelheid poeder te maken. 2 lepels rode bietenpoeder staat dus ook gelijk aan 6 hele bieten!

Rode bieten sap


Bekijk hier de rode bieten poeder van JamHealth.

Rode bieten poeder voor de beste sport prestaties.

Rode bietenpoeder is rijk aan veel vitamines en mineralen. Eén van deze stoffen is no2, beter bekend als nitraat. Nitraat is een mineraal dat is bewezen te helpen bij het verbeteren van de cardiovasculaire capaciteit. Sommige studies toonden zelfs een verbetering van 6% tot 15%. Nitraat helpt de cardiovasculaire capaciteit doordat het de bloedstroming en zuurstofopname efficiënter laat verlopen. De bloedvaten worden hierdoor wijder en de bloeddruk neemt af. Hierdoor is het mogelijk om beter te presteren tijdens sport. De betere doorbloeding betekent ook een betere doorbloeding naar de frontale kwab (voorste hersendeel) waardoor de cognitie verbeterd word en frontale kwab ziektes zoals alzheimer bestreden worden. 

rode bieten poeder drank 

Rode bieten poeder helpt bij het ontgiften van het lichaam.

Ook heeft rode bietensap een ontgiftend effect op het lichaam. Betalaïne is een stofje in rode bietensap dat ervoor zorgt dat de enzymen in de lever zich vermenigvuldigen. Hierdoor stoot de lever nog meer gifstoffen uit dan normaal, wat kan bijdragen aan een beter hormoonbalans. 

Rode bieten zijn een natuurlijke superfood.

Rode bieten poeder zit bomvol met essentiële voedingsstoffen als mineralen(vezels,zinc, magnesium, calcium foliumzuur, mangaan, kalium, ijzer) en vitamines ( A, B1, B2, B6 ,C en Biotine). Dit helpt onder andere bij spiercontractie en metabolisme, ideaal voor atleten!

Wat is de beste rode bieten poeder supplement.

JamHealth biedt pure rode bieten poeder aan die makkelijk te consumeren is. Het product wordt professioneel geproduceerd met behulp van spray-drying technologie. Hierbij komen er geen toevoegingen van pas. Dit product is ook 100% biologisch. Door dit natuurlijke product in te nemen verhoog je je eigen sportprestaties op een gezonde manier. Deze rode bieten poeder is eenvoudig toe te voegen aan verschillende recepten, zoals smoothies en drankjes. Je kan het ook eenvoudig met water mixen. Bestel nu jouw JamBeets en ervaar deze superfood zelf!

 

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3