Ashwagandha: Ontdek de voordelen van dit ayurvedische wonderkruid voor jouw gezondheid.

Ashwagandha: Ontdek de voordelen van dit ayurvedische wonderkruid voor jouw gezondheid.

Ashwagandha is de wondermiddel uit india.

Ashwagandha is de meest gebruikte en bekendste middel van de ayuverdische geneeskunde in India en wordt al duizenden jaren gebruikt. 

Ashwagandha is afkomstig van de ashwagandha plant. Meestal wordt de wortel van de ashwagandha plant vermaald tot poedervorm, maar ook de bladeren en vruchten van de plant kunnen gebruikt worden. De wortel van de plant bevat choline en beta-sitosterol. Deze staan bekend om het verbeteren van de cognitieve functie en verlagen van de cholesterol en vetgehalte. 

Bij een juiste dosering heeft ashwagandha meerdere gezondheidsvoordelen:

Ashwagandha is een krachtpatser tegen stress en onrustigheid.

Bij een juiste dosering kan ashwagandha dienen als adaptogeen. Dit betekent dat het innemen van ashwaganda het lichaam kan helpen met het reguleren van de hormonen. Eén van deze hormonen is de aanmaak van cortisol, beter bekend als stresshormoon. Stress problemen ontstaan namelijk als er teveel cortisol aangemaakt word. Vooral in de Westerse drukke leven is dit een probleem. Ashwagandha kan helpen tegen stress en onrustigheid. 

stress ashwagandha

Ashwagandha kan spiermassa en fysieke kracht vergroten.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mannen die supplementeren met ashwagandha een significante groei zagen in spiermassa en kracht. We weten allemaal dat stress niet goed voor je lichaam is. De stresshormoon cortisol zorgt namelijk voor spierafbraak , vetopslag en een slechte herstel van het lichaam. Aangezien ashwagandha cortisol verlaagt, vermijd je deze slechte processen. Hoge hoeveelheiden van het stresshormoon cortisol versloomt de testosteron productie, verslechtert de slaapkwaliteit en heeft een negatief effect op het immuunsysteem.

bodybuilder

Ashwagandha kan sportprestaties verbeteren.

Wanneer ashwagandha op de juiste manier ingenomen word, bestaat er een kans dat de sportprestaties verbeteren. Een aantal verschillende studies hebben aangetoond dat het innemen van ashwagandha de maximum zuurstof consumptie (VO2 Max) kan verhogen. Dit is direct gerelateerd aan de sport prestaties. Een verhoogd VO2 Max betekent ook verbeterde sport prestaties. Ook is een hogere VO2 Max gerelateerd aan een gezonder hart en langer leven, terwijl een slechte VO2 Max de kans op vroegtijdig sterven vergroot. Mensen die niet sporten hebben ook baat bij het innemen van ashwagandha

Een beter focus en geheugen met ashwagandha.

Goede focus zorgt voor betere prestaties in het dagelijkse leven, wie wil dat niet? Goede prestaties leiden uiteindelijk tot een hogere kwaliteit van het leven. In een goede focus en werkflow komen is niet altijd even makkelijk. Ashwagandha kan jou helpen beter te concentreren, zodat je het maximale uit jouw werk kan halen. Het is bewezen dat ashwagandha helpt om verbeteringen te krijgen in cognitieve functies op alle gebieden, inclusief focus, reactie snelheid en concentratie. Ashwaganda draagt dus bij aan een betere prestaties, of het nou gaat om atletische prestaties of werk productiviteit.

Jouw seksleven een boost krijgen met Ashwagandha.

Ashwagandha wordt in India al eeuwenlang ook gebruikt voor in de slaapkamer. Denk hierbij aan het verhogen van de libido en testosteron. Ashwagandha helpt bij mannen mogelijk ook met erectie problemen en zorgt mogelijk voor een versterkte seksuele behoefte en genot. Lees in deze blog meer over de voordelen van Ashwagandha voor jouw seksleven.

De verschillende manieren om ashwagandha te nemen.

Ashwagandha kan in meerdere manieren ingenomen worden. Zo kan je ashwagandha nemen in losse poeder vorm, deze kan je makkelijk mixen in je smoothies of andere drankjes.  Wat wij aanraden is om ashwagandha te nemen in capsule vorm, dit is de makkelijkste en snelste manier om te profiteren van de voordelen van ashwagandha. Wij raden onze JamGhanda ashwagandha aan, JamGhanda is professioneel geformuleerd in een makkelijk-te-slikken capsule. Alle bovengenoemde voordelen van Ashwagandha kan jij krijgen zonder dat er vulmiddelen of rotzooi eraan zijn toegevoegd. JamGhanda is volledig puur, vegan, biologisch, en GMO-vrij. Probeer het zelf uit!

 

 

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3