12 BESTE tips voor een mooie, stralende huid die jij moet weten

12 BESTE tips voor een mooie, stralende huid die jij moet weten

De beste vitamines voor een gezonde huid

Vitamines zijn belangrijk voor ons lichaam. Ze helpen bij de groei en het herstel van weefsels, daarom zijn ze essentieel voor een gezonde huid.

Voor een gezonde huid moeten we vitamine C, vitamine E en biotine nemen. Deze vitamines helpen bij de groei van nieuwe cellen en bieden bescherming tegen vrije radicalen die kunnen leiden tot veroudering.

Vitamine C

Vitamine C is een essentiële voedingsstof voor een mooie huid. Het helpt het lichaam om collageen te produceren, een eiwit dat de huid elastisch en jeugdig houdt. Vitamine C is te vinden in veel soorten voedsel, waaronder citrusvruchten en groenten zoals broccoli en paprika. Vitamine C kan ook als supplement worden ingenomen. 

Vitamine E

Vitamine een vet-oplosbare vitamine die als antioxidant kan werken om jouw lichaamscellen te beschermen tegen vrije radicalen. Talg houdt jouw huid soepel, gehydrateerd en flexibel. In talg zit vitamine E om te voorkomen dat talg oxideert en dit kan acne veroorzaken.

Vitamine E heeft veel voordelen voor een gezonde huid zoals het soepel houden ervan. Het helpt ook bij het helen van de huid en beschermen tegen de straling van de zon. Vitamine E kan je uit voeding halen zoals brocolli , amandelen en olijfolie. Maar je kan ook vitamine E halen uit een supplement.

Let hierbij wel op dat je geen synthetische vorm van vitamine E (DL-alpha-tocoferol) neemt maar de bio-actieve vorm van vitamine E (D-alpha-tocoferol). Een voorbeeld van een supplement met de natuurlijke vorm van vitamine E is de Huid, haar & nagels gummies van JamBeauty.

Biotine

Biotine is een in water oplosbare vitamine waarvan is aangetoond dat het essentieel is voor de normale groei van huidcellen.

Biotine speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van de huid omdat het helpt de integriteit van de buitenste huidlaag, het stratum corneum, te behouden.

Dit maakt biotine een belangrijke voedingsstof voor mensen met een droge huid of een voor acne gevoelige huid.

Collageen houdt de huid elastisch

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en is aanwezig in alle weefsels. Het vormt ongeveer een derde van het totale eiwitgehalte van het lichaam. Collageen houdt de huid elastisch en soepel, wat helpt om rimpels te verminderen.

De aanmaak van collageen neemt af met de leeftijd, wat leidt tot een dunnere huid, rimpels en een slappe huid. Het is mogelijk om te supplementeren met collageen poeder. Collageen poeder verstevigt de huid en houdt het soepel. Collageen heeft ook positieve effecten op haar en nagels.

Zink en selenium voor een mooie huid

Deze twee mineralen moet je niet vergeten als jij jouw huid goed wil verzorgen. 

Zink en selenium zijn twee van de belangrijkste mineralen in het menselijk lichaam. Ze zijn allebei essentieel voor een gezonde huid en ze spelen allebei een belangrijke rol bij het bestrijden van acne.

Selenium is een van de beste mineralen om acne te bestrijden, omdat het ontstekingen kan helpen verminderen en het is een krachtige antioxidant. Zink is ook belangrijk omdat het helpt bij het reguleren van hormonen die acne kunnen veroorzaken. Zink heeft ook een helende werking.

Gezonde voeding is belangrijk voor jouw huid

Gezonde voeding is niet alleen belangrijk voor jouw algehele gezondheid, maar ook voor de gezondheid van jouw huid. Een dieet met veel suiker en bewerkte voedingsmiddelen kan leiden tot acne, een vette huid en puistjes. Door een dieet te volgen dat rijk is aan groenten, fruit en volle granen, kan jouw huid van binnenuit gloeien.

Vergeet dus niet om naast jouw huidverzorging van buiten ook gezond te eten. Zodat jij van binnenuit een mooie huid kan krijgen.

De beste manier om een mooie huid te krijgen, is door gezond voedsel te eten dat je de voedingsstoffen geeft die je nodig hebt om je beste zelf te zijn!

Hoe stress jouw huid beïnvloedt 

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van een slechte huid. Stress veroorzaakt ontstekingen, waardoor jouw huid er rood en vlekkerig uit kan zien. Stress heeft ook invloed op de manier waarop je eet, slaapt en beweegt. Dit is  allemaal belangrijk voor het behoud van een gezonde huid. Als je gestrest bent, is het moeilijker om op deze manieren voor jezelf te zorgen. Cortisol, het stresshormoon, heeft veel slechte invloeden op jouw huid. Probeer dus zo veel mogelijk jouw stressniveaus laag te houden door bijvoorbeeld tijd te nemen voor jezelf, voldoende te slapen etc. 


ashwagandha capsules
TIP : De natuurlijke kruid ashwagandha is een krachtpatser tegen stress en onrustigheid.

Wat slaaptekort doet met jouw huid

Je merkt het misschien niet, maar slaapgebrek kan een negatieve invloed hebben op jouw huid. Je kunt er vermoeid uitzien, met donkere kringen onder de ogen en een bleke tint. Gebrek aan slaap veroorzaakt ook stress, wat kan leiden tot een slechte huid.

Als u niet goed slaapt, kun je verschillende veranderingen in jouw huid opmerken. Je kunt een droge huid hebben die vatbaarder is voor rimpels en puistjes. In extreme gevallen kan slaapgebrek leiden tot acne en rosacea. Gebrek aan slaap veroorzaakt ook stress en vermoeidheid, wat kan leiden tot nieuwe uitbraken of verergering van bestaande.

Slaaptekort wordt vaak door mensen onderschat. Voldoende slaap vergroot de levenskwaliteit enorm en houdt stressniveaus laag. Als jij gezond wil leven en op jouw beste eruit kunnen zien, dan begint dat bij 7-8 uur slaap per nacht. 

ashwagandha capsulespillow sleep spray

TIP : De natuurlijke kruid ashwagandha ondersteunt gezonde nachtrust en lavendel pillow mist - sleep spray is de perfecte toevoeging aan jouw slaaproutine.

Natuurlijke huidverzorging 

Veel huidproducten zit vol met chemicaliën. Dit kunnen ook ingredienten zijn die jouw huid uitdrogen of beschadigen. Het wordt aangeraden om te kijken naar zo veel mogelijk natuurlijke huidverzorgingsproducten. Denk hierbij aan oil cleaners als reiniger of argan olie als moisturizer. Je kan ook een bijvoorbeeld een gezichtsmasker maken met matcha poeder.

Stress, voeding en acne

Alles wat wij eerder besproken hebben heeft ook invloed op acne. Een tekort aan de juiste vitamines en mineralen, ongezond eten, slaaptekort , hoge stress en onjuiste huidverzorging zijn allemaal oorzaken voor acne. Om de kansen van puistjes en onzuiverheden zo laag mogelijk te houden moet je dus zo veel mogelijk werken aan deze ongezonde gewoontes. Een gezonde levensstijl heeft meer positieve voordelen voor jouw uiterlijk dan je zou denken!

Wat is een huidsupplement?

Een huidsupplement is een supplement met de juiste voedingsstoffen die goed zijn voor jouw huid (haar & nagels). Een supplement is geen vervanger voor goed slaap, goede voeding, stress management & goede verzorging maar wel de perfecte toevoeging voor personen die extra hulp nodig hebben om te stralen van binnenuit. De juiste ingrediënten zoals eerder besproken : biotine, vitamine C & E, collageen , zink , selenium zullen ongetwijfeld jou nog meer laten stralen. Het helpt ook jouw haar sterk en lang te groeien en jouw nagels te verstevigen.

De beste supplement voor stralende huid.

JamBeauty is professioneel geformuleerd en makkelijk te consumeren. Het heeft een bosvruchten smaak die aangenamer is dan het slikken van capsules. JamBeauty gummies bevatten de belangrijkste voedingsstoffen voor jouw schoonheid. Het is geschikt voor mannen en vrouwen. JamBeauty is 100% natuurlijk, vegan, biologisch en GMO-vrij. Ook is het product halal. Neem 1-2 gummies per dag om te profiteren van de voordelen. Klik hier voor meer informatie over deze supplement en probeer het zelf uit!

huid gummies

 huid vitamines gummies

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3