Een gids met de perfecte temperatuur voor verschillende thee soorten.

Een gids met de perfecte temperatuur voor verschillende thee soorten.

Thee zetten is een kunst en het is belangrijk om de juiste temperatuur te kiezen om het maximale aroma en smaak te halen uit elke thee soort. Hieronder bespreken we de ideale temperaturen voor verschillende soorten thee:

  1. Groene thee: De ideale temperatuur voor groene thee varieert tussen de 70°C en 85°C. Als je de thee te heet maakt, kun je een bittere smaak verwachten. Een te lage temperatuur zorgt echter voor een zwakke smaak.

  2. Witte thee: Witte thee moet worden gezet bij een temperatuur van rond de 70°C tot 80°C. Dit soort thee is zacht en subtiel van smaak, en te heet water zal de smaak overschaduwen.

  3. Zwarte thee: Zwarte thee moet worden gezet bij een temperatuur van rond de 90°C tot 100°C. Deze thee soort heeft een sterk aroma en smaak, dus een hogere temperatuur is noodzakelijk om de thee ten volle te laten beleven.

  4. Oolong thee: Oolong thee moet worden gezet bij een temperatuur van rond de 80°C tot 90°C. Dit soort thee is een tussenweg tussen groene en zwarte thee en de smaak varieert afhankelijk van de bereiding.

  5. Matcha thee: Matcha thee moet worden bereid met heet water bij een temperatuur van ongeveer 80°C. Overmatig heet water zal de fijne smaak van de Matcha verpesten.

In aanvulling op de juiste temperatuur, is ook de steektijd van belang. Elke thee soort moet worden gezet voor een specifieke tijd, om het optimale aroma en smaak te bereiken. Groene thee bijvoorbeeld, moet niet langer dan twee tot drie minuten worden gezet, terwijl zwarte thee meestal ongeveer vijf minuten nodig heeft. Het is aan te bevelen om te experimenteren met steektijden en temperaturen, om te bepalen wat voor jou de perfecte thee-ervaring oplevert.

In conclusie is het belangrijk om te weten welke temperatuur je nodig hebt om elke thee soort ten volle te beleven. Door de juiste temperatuur te kiezen, kun je genieten van de volle smaak en aroma van de thee. Probeer verschillende temperaturen en steektijden uit om de ideale thee-ervaring voor jou te vinden.

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3