Ontdek de 8 onmisbare voordelen van Ashwagandha voor je gezondheid

Ontdek de 8 onmisbare voordelen van Ashwagandha voor je gezondheid

Highlights:
 • Ashwagandha verlaagt cortisolgehalte met 28%, wat kan helpen bij het behandelen van stress en het voorkomen van door stress veroorzaakte aandoeningen.
 • Het kruid kan ook worden gebruikt om depressie en angst te behandelen, omdat het net zo effectief is als standaard anti-angst- en antidepressivummedicijnen bij het verlichten van symptomen.
 • Ashwagandha bevordert herstellende slaap en balanceert de energie in het lichaam, wat kan helpen bij het behandelen van slapeloosheid.
 • Het kruid heeft ook anti-verouderingseigenschappen en kan helpen voorkomen dat de telomeren verkorten, wat leidt tot vroegtijdige veroudering.

 

Dit is hoe ashwagandha helpt tegen stress

Stress is een onvermijdelijk onderdeel van het moderne leven. Hoewel niet alle vormen van stress slecht zijn (omdat sommige zelfs leiden tot het beste resultaat), moet langdurige stress die je uitput of je interesse ontneemt van de geneugten van het leven worden behandeld. Het is prima om je een paar dagen afgeleid, gespannen of geïrriteerd te voelen. Als je stress krijgt door een examen of een moeilijke periode, is dat normaal en soms zelfs goed voor je. Maar het is niet oké als je je al maandenlang futloos, moe en geïrriteerd voelt. Langdurige stress of chronische stress kan leiden tot depressie, angst, de ziekte van Alzheimer, diabetes, hypertensie en vroegtijdige veroudering. Dit komt allemaal door de opbouw van het stresshormoon cortisol. Te veel cortisol vermindert sommige lichaamsfuncties, zoals de spijsvertering of immuniteit, en verstoort de glucosestofwisseling. Het beschadigt ook de hippocampus, het geheugenopslagplaats van de hersenen.

De ayuverdische geneeskunde beveelt de rasayana of verjongende kruid ashwagandha (Withania somnifera) of Indiase ginseng aan voor stressvermindering en preventie van door stress veroorzaakte ziekten. Modern onderzoek vindt het een uitstekend middel tegen stress en andere aandoeningen van het zenuwstelsel, samen met ziekten zoals kanker, tumoren en schildklier- en nieraandoeningen. Ashwagandha werkt als een adaptogeen (een combinatie van aminozuren en vitamines) dat het lichaam helpt zich aan te passen aan stress en de energie, uithoudingsvermogen en vitaliteit verhoogt, waardoor de algehele gezondheid verbetert, dankzij de antioxidant chemicaliën genaamd withanolides en sitoinsides.

Wat zijn de voordelen van ashwagandha?

 1. Verlaagt Cortisolgehalte met 28% Uit een onderzoek bij gestreste patiënten is gebleken dat ashwagandha-wortelextract capsules gedurende 60 dagen het cortisolgehalte van de proefpersonen met 28% heeft verlaagd. Dit kan worden beschouwd als een aanzienlijke verbetering. Het behandelen van stress is een uitdaging omdat het zowel een oorzaak als een gevolg kan zijn van verschillende andere aandoeningen. Chronische stress kan leiden tot diabetes, hypertensie, hart- en vaatziekten, depressie en angst, slapeloosheid, vroegtijdige veroudering en zelfs zenuwbeschadigende aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Ashwagandha kan zowel stress voorkomen als de gevolgen ervan behandelen.

 2. Behandelt Depressie en Angst Een langdurige staat van acute stress kan uiteindelijk leiden tot angst en depressie. Klinische onderzoeken bij dieren hebben aangetoond dat ashwagandha net zo effectief is als standaard anti-angst- en antidepressivummedicijnen bij het verlichten van de symptomen.

 3. Bevordert Slaap en Geneest Slapeloosheid Hoge cortisolgehaltes kunnen leiden tot fragmentarische slaap, verminderde diepe slaap of zelfs slapeloosheid of slaapapneu. Gebrek aan slaap beïnvloedt op zijn beurt de gezondheid en wordt een bron van constante angst. Ashwagandha bevordert herstellende slaap en balanceert de energie in het lichaam zonder als een kalmeringsmiddel te werken en helpt bij het behandelen van slapeloosheid beter dan slaappillen op de markt.

 4. Voorkomt Vroegtijdige Veroudering Stress kan ervoor zorgen dat je sneller veroudert door het verkorten van de telomeren. Laten we het uitleggen. Telomeren bevinden zich aan het einde van elk chromosoom in je lichaam. Bij elke celdeling worden de telomeren korter; en naarmate de telomeren korter worden, verouder je. Chronische stress verhoogt de productie van reactieve moleculen die vrije radicalen worden genoemd, die doorgaan met het beschadigen van het DNA in je cellen. Al snel kunnen de natuurlijke antioxidanten in het lichaam deze schade niet meer tegenhouden en repareren. Zoals uit een onderzoek bleek, worden de telomeren het meest beïnvloed door dergelijke oxidatieve schade, wat leidt tot hun snelle verkorting.                                                            Ashwagandha heeft een anti-verouderingseffect dat kan worden toegeschreven aan de chemicaliën genaamd glycowithanolides. In een onderzoek werd ashwagandha-extract dagelijks door onderzoekers toegediend, 1 uur voor een stress-inducerende procedure. De resultaten toonden aan dat de krachtige antioxidanten in ashwagandha de schade door vrije radicalen konden verminderen. Dit zou op zijn beurt de snelle veroudering die wordt veroorzaakt door het verkorten van de telomeren stoppen.

 5. Voorkomt en behandelt zenuwschade Chronische stress verhoogt de productie van vrije radicalen en leidt ook tot zenuwdegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.8 De antioxidanten in ashwagandha bestrijden de vrije radicalen, verminderen ontstekingen en beschermen de zenuwen tegen schade. Ashwagandha repareert ook beschadigde zenuwcellen en reconstrueert de synapsen tussen zenuwen. Deze reconstructie van neuronale netwerken is een belangrijke stap in de richting van genezing van de ziekte.

 6. Behandelt diabetes veroorzaakt door stress Ashwagandha kan zowel type 2 diabetes genezen als voorkomen door het verlagen van cortisolniveaus. Hoge cortisolniveaus vertragen de glucosestofwisseling en onderdrukken de insulineproductie. Ashwagandha is in staat gebleken om de bloedglucosewaarden met 12% te verlagen en de insulinegevoeligheid te verhogen bij type 2 diabetes. Hierin was het even effectief als standaard bloedglucoseverlagende medicijnen.10 11

 7. Verlaagt hoge bloeddruk Cortisol is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de bloeddruk, maar in overmaat leidt het tot hoge bloeddruk of hypertensie.12 Een onderzoek bij patiënten met hypertensie toonde aan dat ashwagandha-wortelpoeder gemengd met melk de systolische en diastolische waarden kan verlagen.13

  Onderzoek suggereert ook dat ashwagandha vanwege zijn hartbeschermende functies kan helpen bij het voorkomen van cardiovasculaire ziekten.14

 8. Dosering van Ashwagandha voor stressverlichting Aangezien Ashwagandha krachtige ontstekingsremmende, anti-kanker en anti-oxidatieve eigenschappen heeft, is het een van de beste kruiden voor mensen die op zoek zijn naar alternatieve therapieën. Het is ook te verkiezen boven geneesmiddelen zoals benzodiazepinen en andere voorgeschreven stressmedicijnen, die nadelige bijwerkingen hebben, waaronder de depletie van voedingsstoffen.

  Neem dagelijks een dosis van 1-2 theelepels (3-6 g) gedroogd poeder van Ashwagandha-wortel. Neem geen grotere doses, omdat dit van invloed kan zijn op uw spijsvertering. Het is het beste om Ashwagandha te vermijden als u zwanger bent, omdat grote doses abortus kunnen veroorzaken.

  Natuurlijk zal Ashwagandha helpen, maar hier is wat u ook kunt doen. Stel een routine in, volg een gezond dieet en beweeg voldoende - hardlopen is een geweldig middel tegen stress. Vertrouw niet op alcohol, roken en cafeïne als manieren om met stress om te gaan. Bouw in plaats daarvan emotionele kracht op en neem een positieve houding aan.

Hoe vind ik de beste ashwagandha?

 

Nu je interesse hebt in ashwagandha is de volgende vraag; waar kan ik de beste ashwagandha vinden? Je wilt natuurlijk waar voor je geld. Daarom hebben wij deze volgende punten opgesteld voor uw zoektocht naar de beste Ashwagandha:

 1. Controleer het label op de concentratie van werkzame stoffen Het is belangrijk om de concentratie van de werkzame stoffen in het supplement te controleren. De actieve stoffen in ashwagandha zijn withanoliden, en het supplement moet ten minste 5% withanoliden bevatten.

 2. Kies voor een gestandaardiseerd supplement Een gestandaardiseerd supplement betekent dat het supplement altijd dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen bevat, wat zorgt voor consistentie in de werking. Kies daarom voor een gestandaardiseerd ashwagandha supplement.

 3. Zoek naar een kwalitatief hoogwaardig extractieproces Het extractieproces is van groot belang bij het verkrijgen van een kwalitatief hoogwaardig ashwagandha supplement. Kies voor een supplement waarbij de extractie is uitgevoerd met behulp van CO2-extractie.

 4. Kies voor een supplement met hoge zuiverheid Kies voor een supplement met een hoog percentage van zuiverheid. U wilt het liefst een ashwagandha met een zuiverheidspercentage van 99,5%.

 5. Zoek naar een supplement met een goede prijs-kwaliteitverhouding Een goede prijs-kwaliteitverhouding is van groot belang bij het kiezen van een ashwagandha supplement. Zoek daarom naar een supplement dat aan alle bovengenoemde eisen voldoet en een redelijke prijs heeft.

 

Ashwagandha van JamHealth

Als je op zoek bent naar een ashwagandha supplement dat aan alle bovenstaande criteria voldoet, dan raden we onze eigen ashwagandha van het merk JamHealth aan. Onze ashwagandha is afkomstig van betrouwbare landbouw, bevat ten minste 5% withanoliden en is gestandaardiseerd en geëxtraheerd met behulp van CO2-extractie. Daarnaast heeft onze ashwagandha een hoge zuiverheid van 99,5%. Bovendien bieden we onze ashwagandha aan tegen een betaalbare prijs. Kies voor onze ashwagandha en ervaar zelf de voordelen van dit krachtige supplement!

Terug naar blog

Bekijk hier de volledige collectie van JamHealth superfoods.

JamHealth is de nummer #1 in superfoods. Gezondheid is een investering voor jezelf. De collectie superfoods van JamHealth zijn zo gekozen dat ze perfect passen bij een gezonde levensstijl. Al deze voedingssuplementen zijn gemaakt van superfoods waar wij in geloven.

JamHealth collection.
1 van 3